fbpx
NL NieuwsOpmerkelijk

B737 over de weg naar Hoofddorp vervoerd

Een afgedankte Boeing 737-200 is vannacht vanuit Duitsland over de weg naar Hoofddorp vervoerd. Het toestel is bestemd voor het ROC van Amsterdam, dat in Hoofddorp een opleiding vliegtuigtechniek aanbiedt.

Het toestel van een onbekende maatschappij, is in delen overgebracht. Vorige week arriveerden onder andere de vleugels van het toestel. De romp was vannacht aan de beurt en werd op een grote dieplader vervoerd. Daarvoor moesten in Hoofddorp wel een paar paaltjes uit de grond gehaald worden. De NOS heeft beelden van de operatie.  De 737 wordt als oefenobject gebruikt bij de opleiding vliegtuigtechniek. De registratie is inmiddels veranderd in het toepasselijke PH-ROC.

Een paar maanden geleden vond ook al een kleiner vliegtuigtransport plaats. Toen werd een Metroliner vanaf Schiphol-Oost naar Aalsmeer vervoerd.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button