fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Indonesische maatschappijen willen einde monopoly brandstof

Een aantal Indonesische maatschappij zegt dat prijzen voor kerosine in het land tot 20% hoger zijn dan in de rest van de wereld. Bijna alle brandstof wordt geleverd door Pertamina, het staats oliebedrijf.

Onder andere AirAsia en regionale dochter van Garuda, Citilink, willen dat er een meer concurrerende markt komt. De hoge prijzen zijn slecht voor de maatschappijen. Verenigd in de Indonesian National Air Carriers Association is onlangs gesproken met de regering.

“Indonesische maatschappijen hebben geen andere keuze dan brandstof bij Pertamina te kopen. Dat is een monopoly en niet gezond”, aldus de INACA. “Er moet meer concurrentie komen zodat we kunnen kiezen waar we kopen. We zullen blij zijn als we minder kunnen gaan betalen”, zegt Citilink.

Indonesië lijkt nu het monopoly los te willen laten op kleinere vliegvelden, waardoor andere partijen ook zouden kunnen gaan leveren.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button