fbpx
MilitairOnderwerpen

Amerikaanse UAV’s naar het buitenland

Het Amerikaanse bedrijf Insitu gaat ScanEagle UAV’s leveren aan Kenia, Kameroen en Pakistan. De levering wordt gedaan om de militaire- en verkenningscapaciteiten van de landen te vergroten. Dit schrijft Flightglobal.com.

Via het Amerikaanse Foreign Military Sales programma zullen Kenia en Kameroen rond september 2016 ScanEagle’s en bijbehorende apparatuur ontvangen, zo meldt Flightglobal. In de contracten is opgenomen dat de toestellen deels gemaakt worden in Kenia en Kameroen zelf. Het contract levert Insitu ongeveer negentien miljoen dollar op.

Pakistan

De derde koper, Pakistan, toont al langere tijd interesse in het onbemande vliegtuigje. In 2010 zei de Amerikaanse  staatssecretaris van Defensie dat Washington een ScanEagle of een Textron RQ-7 Shadow UAS kon leveren om de verkenningscapaciteit te verhogen, dit meldt IHS Jane’s 360. Met de levering aan Pakistan, die in augustus 2016 plaatsvindt, is rond de vijftien miljoen dollar gemoeid.

Verkenning

De ScanEagle is een klein onbemand vliegtuigje dat gemaakt is voor verkenningsdoeleinden. Met een vlieggewicht van maximaal 22 kilogram en een zuinige motor kan het vliegtuigje ongeveer 24 uur in de lucht blijven hangen. Via camera’s die in het toestel zitten, levert de ScanEagle live beelden van zijn omgeving.

Ook het Nederlandse leger maakt gebruik van de onbemande vliegtuigjes.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button