fbpx
AirlinesOnderwerpen

SAS verkoopt Blue1 aan CityJet

SAS verkoopt dochtermaatschappij Blue1 aan Cityjet. Tegelijkertijd krijgt SAS van CityJet nieuwe toestellen.

SAS krijgt acht nieuwe Bombardier CRJ900’s. De toestellen zijn besteld door CityJet, maar zullen via een wet-lease constructie bij SAS terechtkomen. Op haar beurt verkoopt SAS dochtermaatschapij Blue1 aan Cityjet.

“De nieuwe CRJ’s bieden ons flexibele en efficiënte mogelijkheden voor onze regionale vluchten”, stelt Rickard Gustafson, CEO van de Scandinavische luchtvaartholding. De toestellen zullen vanaf maart 2016 in dienst komen. De wet-lease loopt voor een periode van drie jaar en bevat een optie om nog zes toestellen te leasen.

Blue1 is een van oorsprong Finse maatschappij, die sinds 1998 onderdeel uitmaakt van SAS. De maatschappij vliegt met name in Scandinavië als feeder voor SAS. CityJet hoopt te profiteren van de kennis over de Scandinavische luchtvaart, die Blue1 meebrengt. “Dit is een fantastische kans, we kijken uit naar een lange samenwerking”, zegt Patrick Byrne, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Cityjet.

Hoeveel de verkoop SAS gaat kosten is niet duidelijk, in een persbericht stelt de maatschappij dat er een kleine financiële impact zal zijn. Met de wet-lease wil de carrier weer kosten besparen.

 

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button