fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Air India begint lijndienst New Delhi-San Francisco

Air India voegt begin december San Francisco toe aan het routenetwerk. Vanuit hoofdstad New Delhi zal de Indiase flagcarrier drie keer per week naar de Amerikaanse oostkust vliegen. Op de route wordt een B777-200LR ingezet.

De geruchten dat Air India een nieuwe route naar de Verenigde Staten zou openen gingen al langer, maar de Indiase president Modi maakte deze week officieel bekend dat San Francisco een nieuwe bestemming wordt. De vlucht zal ongeveer zestien uur duren en het toestel legt iedere keer ruim 12 duizend kilometer af.

Een lijndienst tussen Bangalore en San Francisco zou Air India het predikaat ‘langste non-stop route’ hebben opgeleverd. Die eer gaat nu naar Emirates, die volgend jaar een route tussen Dubai en Panama City opent.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button