fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Eerste route CS100 bekend

Launch customer Swiss maakt de eerste route voor de nieuwe Bombardier CS100 bekend.

Swiss vervangt de Avro RJ100’s met de CSeries toestellen van Bombardier. De eerste route waar de Avro’s vervangen worden zal Zurich – London City Airport zijn. Daarmee is het de eerste lijnverbinding die een CS100 gaat vliegen. Vanaf het derde kwartaal van 2016 is het toestel te zien op de korte baan van City Airport.

Swiss zegt erover: “The UK market for Swiss is a very important one – we have 21 flights daily to London and nine flights daily to London City. We transport one million passengers to the London market and about 400,000 per year to London City.”

Swiss heeft 30 CSeries toestellen besteld, er is nog geen definitieve keuze gemaakt hoe de verhouding wordt tussen de CS100 en de grotere CS300. Duidelijk is wel al dat de grote variant niet naar London City gaat vliegen. Swiss krijgt in ieder geval tien kleine (125 stoelen) en tien grote (145 stoelen) toestellen. Voor de laatste tien moet nog een besluit worden genomen. Swiss gaat kijken waar de meeste behoefte aan is.

Eind 2015 is de CS100 gecertificeerd als alles goed gaat. In maart moet dan alles rond zijn met Bombardier zodat in juni de eerste kan worden afgeleverd. In juli worden dan proefvluchten gemaakt om toestemming te krijgen om met het nieuwe toestel naar City te worden gevlogen. Door de ligging midden in Londen en de korte baan moet een toestel in staat zijn tot een scherpe daling. Hier is een aparte certificering voor nodig.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button