fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Eerste vliegdekschip landing F-35C – Video

Twee F-35C’s zijn aangekomen op vliegdekschip Dwight D. Eisenhower. Het is voor het eerst dat er assisted landings gemaakt zijn. Hierbij wordt de straaljager geremd doordat een haak een kabel vastgrijpt.

De toestellen zijn op het vliegdekschip voor twee weken durende tests op zee. Uit deze tests moet blijken of de F-35’s aan alle eisen voldoen om ingezet te kunnen worden op missies. De toestellen zijn afkomstig van F-35 Patuxent River Integrated Test Force (ITF). Mensen de Eisenhower zijn al twee maanden bezig bij de ITF om alles in gereedheid te brengen voor de F-35 komst.

Er zullen verschillende vliegtests worden uitgevoerd. Ook worden er gesimuleerde onderhoudstests gehouden aan boord an het vliegdekschip. NA de analyse van de uitgevoerde tests worden mogelijk aanpassingen voorgesteld. Eenmaal oké bevonden zal het toestel vanaf 2018 worden ingezet vanaf vliegdekschepen.

Een marine woordvoerder zegt: “The goal of this test phase is to find out how we can expand the envelope in which this aircraft works in an effective and safe fashion. We have a huge team working on this, and I know that each time I get in this aircraft it’s the culmination of a lot of people’s hard work.”

De F-35C is de vliegdekschip-variant van de F-35 familie. Door een aantal aanpassingen zoals een versterkt onderstel en grotere vleugels kan het toestel de zwaardere omstandigheden van een vliegdekschip aan. Nederland heeft de conventionele A-variant gekocht. De F-35B kan verticaal landen en bijna verticaal opstijgen.

©US Navy
©US Navy

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button