Onderwerp

“Bombardier heeft meer geld nodig”

Bronnen melden Reuters dat Bombardier in gesprek is om meer kapitaal aan te trekken. De trein- en vliegtuigbouwer zit al langer in slecht weer.

Bombardier praat met Caisse de depot et placement du Quebec, een pensioenfonds dat nu al een van de grootste aandeelhouders is. De deal is volgens de bron zeker nog niet rond. De oorzaak van de problemen is de vertraging van de CSeries. De ontwikkeling is jaren vertraagd en miljarden over budget gegaan. Om uit de schulden te komen is Bombardier bereid aandelen in elk bedrijfsonderdeel te verkopen.

Chaisse stopte eerder al miljarden in het bedrijf en zou niet staan te springen om veder te investeren, aldus Reuters. Bombardier staat hierdoor niet sterk, er is steeds weer meer geld nodig. De CSeries wordt pas in de zomer van 2016 geleverd aan de eerste klant, Swiss. Doorgaans komt het meeste geld binnen bij levering. De productie zal dan niet meteen op niveau zijn. Het duurt dus nog wel even voordat Bombardier echt geld gaat verdienen met het toestel. Tot die tijd heeft het bedrijf wel geld nodig.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close