fbpx
AirlinesOnderwerpen

Pakistan International Airlines ruziet met vakbonden

Pakistan International Airlines (PIA) schrapt de komende dagen noodgedwongen meer dan vijftig vluchten. De piloten en het management liggen met elkaar overhoop.

Er is onenigheid tussen het management en de vliegers. Vorig jaar werden twee piloten geschorst omdat zij een vlucht zouden hebben uitgevoerd zonder dat ze daar toestemming voor hadden. Vakbond PALPA (Pakistan Airline Pilots’ Association) chanteert het management van PIA om promoties en voordelen voor eigen gewin te krijgen, zegt een woordvoerder van de maatschappij.

De vakbond zelf ontkent langzamer te werken of te willen staken. “We doen geen extra werk. We houden ons aan een afspraak”, legt een woordvoerder van de vakbond uit. “De maatschappij vraagt ons om met één man het werk van twee mensen te doen. Het salaris is voor anderhalf man. Dit moet stoppen”, zegt de vakbondsman. Hij laat weten met de airline te willen praten over een oplossing.

 

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button