fbpx
AirlinesFoto-artikelKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Eerste vlucht KLM 787 op 9 oktober

De eerste Dreamliner voor KLM, de PH-BHA, maakt op 9 oktober de eerste testvlucht. Dit meldt het twitteraccount Woodys Aeroimages.

Volgens het account stond de eerste 787 gistermiddag (lokale tijd) bij het brandstofdock voor een aantal brandstoftests. Het toestel zou volgens de oorspronkelijke planning op 15 oktober op Schiphol aankomen, dat is uitgesteld doordat de productie vertraging heeft opgelopen.

PH-BHC

De tweede Dreamliner, de PH-BHC krijgt ook al vorm. Gisteren doken op Twitter de eerste foto’s op. Inmiddels heeft Woodys Aeroimages nieuwe foto’s van de BHC op Twitter geplaatst. De 787 werd gisteravond verplaatst naar een andere hangaar.

De 787’s krijgen geen opvolgende Nederlandse registratie; het eerste toestel is de PH-BHA, de tweede PH-BHC. Dat komt doordat de PH-BHB al vergeven is aan een luchtballon.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button