fbpx
Opmerkelijk

Airbus patenteert nieuwe cabine-indeling

Airbus heeft patent aangevraagd op een nieuwe manier van passagiers vervoeren. Niet naast elkaar, maar op elkaar. Dit blijkt uit tekeningen die bij de patentaanvraag horen.

Het patent dat nu is aangevraagd ‘stapelt’ passagiers in een nieuwe cabine-indeling. Op een tekening is te zien dat de eerste stoel op de grond staat, daarachter staat een stoel op een verhoging. De derde rij stoelen staat weer op de grond, waarbij de passagiers met de benen onder de stoel van de  voorste rij zit.

Ook staan er tekeningen online waarbij passagiers te zien zijn op een tweede ring. Op weer een andere tekening lijkt het of passagiers horizontaal gestapeld worden.

“Het is belangrijk om, uit economisch oogpunt, optimaal gebruik te maken van de ruimte”, schrijft Airbus, waarbij de vliegtuigbouwer aantekent dat de indeling ook gebruikt kan worden in een bus of een trein.

Aanvragen

Of dit patent wordt uitgewerkt is de vraag. De vliegtuigbouwer vraagt jaarlijks veel patenten aan. Het merendeel wordt nooit uitgewerkt, maar wordt geclaimd om de concurrentie voor te zijn. In de zomer patenteerde het bedrijf nog een vliegtuig dat in een uur de Atlantische Oceaan over moet kunnen steken.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button