fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenSchiphol AirportVliegtuigen

Eerste A350XWB voor Finnair

Finnair heeft woensdag de eerste A350XWB van Airbus pntvangen. De Finse flagcarrier is de eerste Europese maatschappij die het toestel in gebruik neemt.

Airbus-CEO Fabrice Brégier komt tijdens de overdracht in Toulouse superlatieven tekort voor Finnair. “De maatschappij is een trouwe klant van Airbus. Ik ben blij dat Finnair het toestel naar Azië zal inzetten.” Het toestel is een ‘technisch wonder’ omdat er veel composietmaterialen in gebruikt zijn, stelt Brégier verder.

Ook de hoogste baas van motorfabrikant Rolls-Royce, Warren East, bedankt Finnair voor het vertrouwen in het toestel. “Maar het is ook spannend. Finnair kent Airbus al, maar onze motoren nog niet.”

Trots

“Dit moment is een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis”, zegt Pekka Vauramo, CEO van Finnair. “De A350 is de toekomst. We zijn heel trots dat wij de eerste Europese carrier zijn.” De maatschappij heeft elf A350XWB’s besteld bij Airbus.

Schiphol

Komende vrijdag zet Finnair de A350 voor de eerste keer in op een lijndienst. Die vlucht gaat van Helsinki naar Amsterdam. Deze vluchten zijn reguliere vluchten, maar zijn vooral bedoeld om het cabinepersoneel te laten wennen aan het toestel.

De vlucht uit Helsinki, AY841, landt rond 09:45 uur op Schiphol. De vlucht terug naar Finland vertrekt om 11:40 uur weer. Up in the Sky is bij de eerste landing van het toestel aanwezig.

(c) Airbus
(c) Airbus
(c) Airbus
(c) Airbus

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button