Opmerkelijk

KLM presenteert 96e huisje

Vandaag viert KLM haar 96e verjaardag. Elk jaar introduceert KLM op haar verjaardag op 7 oktober een nieuw Delfts blauw huisje. Dit jaar is het Hamelhuis in Gorinchem gekozen als het 96e KLM-huisje.

Het 96e huisje is vandaag op feestelijke wijze onthuld in Gorinchem. Het eerste exemplaar van het nieuwe 96e huisje dat KLM toevoegt aan haar collectie is door president–directeur KLM, Pieter Elbers, overhandigd aan de heer Piet IJssels, voorzitter van de Hamel Foundation en aan de Ambassadeur van Zuid- Korea, de heer Jong-hyun Choe.

KLM vliegt sinds 1984 naar Zuid-Korea. Tegenwoordig is er een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en Seoul.

KLM-huisje: Hamelhuis

Op de geboortegrond van Hendrick Hamel is zijn geboortehuis nagebouwd. Het historisch verhaal van deze Gorcumse zeeheld komt hier op een beeldende manier tot leven. Het Hamelhuis is niet alleen een museum, maar ook een plaats waar de Nederlandse en Koreaanse cultuur elkaar ontmoeten.

Hendrick Hamel (Gorinchem, 1630 – 1692) was een Nederlandse zeevaarder. In 1653 leed hij met het schip de Sperwer schipbreuk voor het Koreaanse eiland Jeju. De overlevenden kregen geen toestemming om het land te verlaten, omdat de Koreaanse koning niet wilde dat er informatie over zijn land naar buiten kwam. Pas na dertien jaar wist Hendrick Hamel samen met zeven anderen te ontkomen.

Van zijn tijd in Korea heeft Hamel een gedetailleerd verslag bijgehouden (‘Journael’), dat in Europa tijdenlang de enige bron van informatie was over Korea. Door zijn verhaal ging Korea leven in Europa en daar zijn de Koreanen nog steeds trots op. Hamel kreeg hierdoor grote bekendheid in Korea en hij werd er zelfs geëerd.

Het Hamelhuis staat voor mij symbool voor de speciale relatie die Nederland en Zuid-Korea hebben. Persoonlijk, door de tijd die ik heb gewerkt voor KLM in Japan en Zuid-Korea heb ik een band opgebouwd met dit bijzondere land. Ik ben dan ook verheugd met de keuze voor dit 96e huisje.
Pieter Elbers – KLM President & CEO

KLM viert haar verjaardag ook met grote kortingen op drie bestemmingen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/