fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpen

Ethiopian Airlines gaat Boeing 777X bestellen

Ethiopian Airlines zal voor eind 2015 een order van vijftien tot twintig Boeing 777X’s plaatsen. Dit heeft Tewolde GebreMariam, de CEO van de Afrikaanse luchtvaartmaatschappij, bekend gemaakt in een interview met The Wall Street Journal.

De order zal voor Boeing rond de 7,4 miljard dollar opleveren. Er wordt echter vaak korting gegeven waardoor de uiteindelijke prijs iets lager zal liggen. De toestellen moeten in 2020 geleverd worden en zullen oudere 777’s moeten gaan vervangen. Daarbij zullen de nieuwe Boeing’s voor groei moeten gaan zorgen.

Ethiopian Airlines heeft ook naar de aanschaf van de Airbus A350-1000 gekeken, maar de Boeing 777X past beter in de omstandigheden waarin het toestel moet gaan vliegen. Het toestel zal gaan vliegen van de grootste hub, Addis Abeba. Dit vliegveld ligt op 2324 meter boven zeeniveau. Door deze hoogte en hoge tempraturen worden de prestaties van vliegtuigen zeer beperkt.

Lees meer over de nieuwe Boeing 777X hier.

 

 

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button