fbpx
AirlinesFoto-artikelNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Finnair A350 aangekomen op Schiphol – Fotoverslag

Op Schiphol is vanochtend om 09:22 uur voor het eerst een A350XWB voor een lijnvlucht geland. Het toestel is van Finnair en komt uit Helsinki.

Finnair is de eerste Europese maatschappij die het toestel gaat inzetten. De vlucht naar Amsterdam is de eerste reguliere vlucht en is bedoeld als trainingsvlucht voor het cabinepersoneel. Er worden ook passagiers meegenomen.

Het splinternieuwe toestel, met registratie OH-LWA, werd door Schiphol welkom geheten met het traditionele watersaluut van de luchthavenbrandweer. Om 11:55 uur vertrok het toestel weer als vlucht AY842 naar Helsinki.

Finnair CEO Vauramo ©Upinthesky
Finnair CEO Vauramo
©Upinthesky

Na het feestelijk binnenhalen door de brandweer nam Pekka Vauramo, CEO van Finnair, het woord. Finnair is blij met het toestel te kunnen vliegen. Als eerste hebben ze in 2005 bestelling gedaan bij Airbus en tien jaar laten mogen ze de A350 dan verwelkomen in de vloot. De CEO gaat in op de voordelen van het toestel zoals de hogere luchtdruk waardoor passagiers minder last hebben van een jetlag en frisser op de bestemming komen. Ook smaakt het eten en de wijnen beter. Het toestel heeft ook meer vrachtcapaciteit. “Dat vindt vooral mijn CFO erg fijn”, zegt Vauramo met een knipoog. Ook over de verlichting is hij zeer tevreden, met verschillende standen voor verschillend momenten van de vlucht en af te stemmen op het moment van de dag.

Finnair zet de komende tijd het toestel op meerdere Europese routes in. Dit gebeurt om het cabinepersoneel te laten wennen aan het toestel. Vandaag vliegt het toestel nog naar Oslo. Maandag is het toestel te zien op Zaventem. Up in the Sky deed ook verslag van het interieur.

Foto’s

©Caryl Stuffertz
©Caryl Stuffertz

Finnair_A350_06

Finnair_A350_01

Finnair_A350_02

Finnair_A350_04

Finnair_A350_03

Finnair-gate1

Finnair_A350_05_piloten

Finnair_A350_10_winglet

Finnair_A350_08

Finnair_A350_09

Finnair_Airbus_A350-900_Schiphol-9073

Finnair_Airbus_A350-900_Schiphol-9078

Finnair_Airbus_A350-900_Schiphol-9083

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.
Back to top button