fbpx
OnderwerpenRuimtevaart

Virgin Galactics nieuwe SpaceShipTwo nadert eerste vlucht

Virgin_GalacticDe bouw van Virgin Galactics tweede SpaceShipTwo vordert snel maar voorzichtig. Sinds het verongelukken van het eerste type vorig jaar zijn de techniciens druk bezig geweest de bewezen zwakke plekken aan te pakken. Zodra dit klaar is zal het verbeterde toestel haar eerste vlucht maken.

Met dit tweede toestel blijft Richard Bransons droom van ruimtetoerisme vooralsnog in leven. Op de ISPCS ruimteconferentie in New Mexico, meldde Virgin Galactic chief executive George Whitesides dat alle afzonderlijke onderdelen klaar zijn, en dat er nu hard gewerkt wordt alles goed en veilig in elkaar te passen. Wanneer dit voltooid is wilde hij niet voorspellen, om te voorkomen dat de druk op het team onnodig hoog zou worden.

Er wordt nu in drie shifts per dag aan het toestel gewerkt om het zo snel mogelijk de lucht in te krijgen. Hierbij is het wel belangrijk de juiste balans te vinden tussen het snel werken en het afleveren van goed en veilig materiaal, aldus Whitesides. Het afgelopen jaar is het projectteam met 15 tot 20 procent gegroeid.

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button