IncidentenNieuwsOnderwerp

Neuswiel SIA A330 klapt in aan gate – foto’s

Zondagochtend klapte het neuswiel van een Singapore Airlines A330-300 in toen het toestel aan de gate van Changi Airport stond. Het toestel ligt nu op de neus.

Op vragen van lokale media zegt Singapore Airlines dat er een landing gear check werd uitgevoerd aan gate A17. Wat er misging is nog niet duidelijk, maar tijdens de check klapte het landingsgestel in. Aan boord was één monteur, verder was het toestel leeg. De monteur raakte niet gewond.

Het gaat om een A330-300 met registratie 9V-STG. De laatst uitgevoerde vlucht was SQ835 uit Shanghai, met aankomst om 00:45 in de nacht van zaterdag op zondag. Zondagochtend stond het toestel in de planning om SQ890 naar Hong Kong uit te voeren. Er is een ander toestel ingezet. De vlucht vertrok met een uur vertraging.

Singapore Airlines zegt nog geen details te hebben wat de schade aan het toestel is. Op foto’s is te zien dat het op de deuren van het neuslandingsgestel ligt. Ook lijkt de (passagiers)deur linksvoor beschadigd te zijn. Het toestel stond aan de aerobridge met de deur open toen het neuswiel inklapte.

#singapore #sg #sia #singaporeairlines Luckily boarding has not started when it happened

A photo posted by AhTan Lor (@ahtanlorlor) on

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button