fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegvelden

Transavia stopt per 2016 met Maastricht Airport

nieuwe-logo-transaviaDe Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia stopt per 2016 met chartervluchten vanaf Maastricht-Aachen Airport. Dat zegt commercieel directeur Roy Scheeder tegen Travmagazine.

Strategische keuzes

Het heeft volgens hem niets te maken met de vraag naar vluchten. Het gaat hier puur om strategische keuzes die gemaakt moeten worden. Transavia wil zich meer concentreren op de drie grootste vliegvelden van Nederland: Amsterdam Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam the Hague Airport. Transavia geeft aan nog geen beslissing te hebben genomen wat het met de vluchten van Groningen Airport gaat doen. In de zomer van 2016 zullen in ieder geval nog chartervluchten plaats gaan vinden vanaf de luchthaven in het noorden van het land. ‘Dit is op verzoek van een aantal touroperators’.

Joost Romeijn, CEO van onder andere Sunweb, zegt: ‘het probleem van Maastricht-Aachen Airport is dat er zo veel vliegvelden omheen liggen. De concurrentie is simpelweg te groot. Het probleem van Groningen Airport Eelde is dat de markt gewoon te klein is. Om de vliegtuigen vol te krijgen, zul je Groningen moeten combineren met bijvoorbeeld Schiphol. Dit is een kostbare operatie’.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button