AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerp

EASA geeft waarschuwing uit voor luchtruim Syrië en Irak

De Europese veiligheidsorganisatie voor de luchtvaart, EASA, wijst maatschappijen erop dat boven Syrië, Irak en Iran raketten gebruikt worden.

EASA gaf de mededeling uit omdat Russische marineschepen vanuit de Kaspische Zee raketten afvuren op doelen in Syrië. Voordat de raketten Syrië bereiken, doorkruisen ze het luchtruim boven de zee, Irak en Iran.

Volgens EASA gebeurt dit op een lagere hoogte dan de vlieghoogte die civiele vliegtuigen gebruiken.
De veiligheidsorganisatie heeft daarom geen specifieke aanbevelingen voor de maatschappijen.

KLM
Van de Nederlandse carriers vliegt alleen KLM enigszins in de buurt van de conflictgebieden. “We houden de situatie constant in de gaten”, stelt de maatschappij in een persbericht. De militaire acties hebben volgens de maatschappij op dit moment geen hoger risico dan normaal. Daarom worden er geen vluchten aangepast. Over Syrië en Irak wordt niet gevlogen, over Iran alleen op grote hoogte.

 

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button