fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Singapore Airlines met A350 naar Amsterdam

Singapore Airlines gaat de Airbus A350-900 structureel inzetten op Schiphol. Dit melden diverse media.

De Aziatische maatschappij neemt in januari in Toulouse de eerste A350 in ontvangst. Vanaf april 2016 wordt het toestel ingezet op de route Singapore-Amsterdam.

Voor het zover is, zal de nieuwste Airbus-telg eerst kortere vluchten maken naar Kuala Lumpur en Jakarta. Dit wordt gedaan om de crew te laten wennen aan het toestel. Op de route naar Amsterdam wordt nu nog dagelijks een B777-300ER ingezet.

Indeling

Singapore laat de nieuwste Airbus uitrusten met een drieklassen indeling: business class, premium economy en economy. Een first-class ontbreekt. In het toestel is ruimte voor driehonderd passagiers.

“Doordat het een kleiner toestel is kunnen we het niet teveel opdelen”, zei Mak Swee Wah, plaatsvervangend directeur van de passagierstak, vorig jaar tegen Australian Business Traveller.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button