fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Airbus A300 maakt crashlanding Somalië

Een Airbus A300 freighter is gisteravond gecrasht in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Bij de crash raakte geen van de zes inzittenden ernstig gewond.

Het ongeluk gebeurde rond half acht lokale tijd. Het vrachttoestel zou gecrasht zijn toen de piloot probeerde te landen. De eigenaar van het toestel, de Egyptische vrachtmaatschappij Tristar Air Cargo, laat aan Flightglobal.com weten dat het toestel veel schade heeft opgelopen.

Een woordvoerder van de Somalische regering zegt dat de inzittenden van de Airbus lichte verwondingen hebben opgelopen. Volgens hem probeerde de piloot meerdere keren te landen voor hij een crashlanding maakte in de buurt van het dorp Agoye, op zo’n twintig kilometer afstand van Mogadishu.

De algemeen directeur van Tristar Air zegt tegen Flightglobal dat het toestel vanuit België naar Caïro gevlogen is en dat daar een nieuwe crew aan boord gekomen is. Het toestel vervoerde volgens hem voedsel. Over de oorzaak wil hij niet speculeren. “Het onderzoek begint morgen. Dan zullen de zwarte dozen worden uitgelezen en weten we wat er gebeurd is.”

Het toestel werd in 1981 door Airbus afgeleverd aan Air France. In 1999 kwam het in dienst bij de Egyptische vrachtmaatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button