fbpx
AirlinesKLMNL NieuwsOnderwerpen

Volkskrant: “MH17 neergehaald door BUK raket”

Vlucht MH17 is vorig jaar neergehaald door een BUK-raket. Dit meldt de Volkskrant op basis van drie bronnen dicht bij het onderzoek.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid presenteert vandaag het rapport naar de toedracht van de crash. Bij de ramp, op 17 juli vorig jaar, kwamen 196 Nederlanders om het leven.

In het rapport staat volgens de Volkskrant dat de raket wel uit Rusland afkomstig moet zijn. “De BUK is hoe dan ook in Rusland ontwikkeld en geproduceerd”, stelt één van de anonieme bronnen. Rusland zelf legt de schuld bij Oekraïne. Die theorie wordt door de Onderzoeksraad verworpen.

Schuldvraag

De schuldvraag zal in het rapport niet verder beantwoord worden. Waar de daders, als die gevonden worden, berecht zullen worden is nog een vraagteken. Nederland, Australië en Maleisië wilden dat er een VN-tribunaal zou komen. Rusland hield dit tegen.

Hoe lang het onderzoek naar de daders nog zal duren is volgens verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) nog niet te zeggen.

 

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button