fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

‘Airbus zal productie Mobile fabriek verhogen’

Volgens de burgemeester van Mobile zal Airbus de productie van de fabriek in de Amerikaanse stad gaan verhogen. De burgemeester, Sandy Stimpson, zegt dit in een interview met Reuters. De fabriek opende afgelopen maand en volgens Stimpson geeft Airbus aan dat de fabriek acht narrow bodies per maand moet kunnen produceren.

Airbus opende de fabriek in de staat Alabama om de wachttijd voor nieuwe vliegtuigen te kunnen verkorten. De Franse vliegtuigbouwer heeft op dit moment een achterstand van 5.502 bestelling voor vliegtuigen uit de A320 familie. “Because of the backlog, they’ve got to figure out a way to increase production”, aldus Stimpson over Airbus.

Naast de pas geopende fabriek in Mobile bouwt de fabrikant ook A320’s in Frankrijk, Duitsland en China. Volgens Airbus wordt de Amerikaanse fabriek de meest efficiënte en zal de globale productie van de A320 omhoog gaan van 42 vliegtuigen per maand nu naar 46 vliegtuigen per maand in 2016.

De burgemeester is erg tevreden over de fabriek, welke rond de $600 miljoen heeft gekost. Zo moet de fabriek bijdragen aan het aantrekkelijker maken van de stad voor bedrijven en het genereren van vele nieuwe banen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button