fbpx
AirlinesOnderwerpen

China Southern annuleert vluchten wegens oliecrisis Nepal

China Southern annuleert tijdelijk een aantal vluchten tussen Guangzhou en Katmandu. Dit meldt de Chinese maatschappij op Facebook. De vluchten in de periode van 29 september tot 30 november worden geannuleerd wegens een brandstofcrisis in Nepal. China Southern schrapt de vluchten tijdelijk omdat de maatschappij vanwege de crisis niet meer mag bijtanken in Katmandu.

Nepal kampt sinds eind september met olieproblemen, waardoor er een tekort is aan kerosine. De Nepal Oil Corporation (NOC) krijgt haar brandstof van de Indian Oil Corporation (IOC). De IOC weigerde om op 25 september brandstof te transporteren van de depots van de IOC naar de depots van de NOC. Hiervoor hadden zij verschillende verklaringen, waaronder technische mankementen en problemen met de levering vanwege stakingen.

De Nepalese overheid heeft binnenlandse maatschappijen verzocht om in mindere hoeveelheden bij te tanken. Daarnaast verzochten zij buitenlandse maatschappijen om hun vliegtuigen helemaal vol te tanken in het land van herkomst en niet meer bij te tanken in Nepal.

Andere maatschappijen
Naast China Southern hebben ook andere Chinese maatschappijen besloten om de vluchten naar Nepal tijdelijk te annuleren. Dit zijn onder anderen China Eastern Airlines en Dragonair. Air China heeft haar vluchten niet geschrapt, maar vermindert de hoeveelheid vluchten wel.

China Southern heeft aangegeven dat passagiers die worden getroffen door de tijdelijke annulering de betaalde ticketprijs of delen daarvan vergoed zullen krijgen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button