fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

CityJet koopt 15 Superjets

CityJet koopt vijftien Superjet SSJ100 toestellen en neemt nog eens tien opties.

Het eerste toestel zal volgend jaar geleverd worden. CityJet is met de bestelling de eerste Europese maatschappij die Superjets koopt*. CityJet zal de SSJ100’s eerst op chartervluchten inzetten en vanaf 2017 op lijndiensten van en naar Londen City Airport. Londen City krijgt hierdoor in korte tijd twee nieuwe toestellen. Naast de Superjet gaat Swiss met de CSeries CS100 op de luchthaven vliegen.

CityJet over de aankoop: “We are very excited to be the very first airline in Europe to order this ‘’game-changing’’ aircraft that delivers a level of comfort, plush interior design and cabin capacity that is far superior to all of its competitors. This is a very versatile new generation jet which will fulfil our requirements with a capability to operate at smaller airports such as our hub at London City Airport and offer significant advantages in fuel efficiency, emissions ratings and noise reduction.”

In de SSJ100 gaan 98 passagiers. In de business class is een opstelling van vijf stoelen op een rij met pitch van 32 inch. De cabine is meer dan twee meter hoog waardoor er meer ruimte is dan in concurrerende toestellen, aldus de bouwer.

*VLM heeft ook http://www.upinthesky.nl/2014/10/zelfstandig-vlm-koopt-2-sukhoi-superjet/, maar koopt die niet zelf. Ze worden geleased via Ilyushin Finance.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button