fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

F-18 crasht in Frankrijk

Een Zwitserse F/A-18 is gecrasht in het oosten van Frankrijk.

De straaljager crashte woensdag in een onbewoond deel van Frankrijk in de buurt van Doubs. De piloot kon zich met de schietstoel in veiligheid brengen. Hij is opgenomen in het ziekenhuis van Besancon.

Het toestel was opgestegen van de Payerne luchtmachtbasis in centraal Zwitserland en vloog naar een Frans/Zwitsers trainingsgebied (EUC-25). Even voor het middaguur crashte de F/A-18. Zwitserland had 32 van dergelijke toestellen. De oorzaak is nog niet bekend. Er is een gebied in een straal van 300 meter afgezet en het onderzoek is aan de gang.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m茅t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button