fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Qantas wil vlucht van 19 uur: Perth – Londen

Qantas wil vanaf 2017 een rechtstreekse vlucht tussen Perth en Londen gaan aanbieden. De vlucht moet negentien uur duren. Daarmee wordt het de langste vlucht ter wereld.

Alan Joyce, CEO van de Australische maatschappij stelt tegenover Air Transport World dat de B787-9 de afstand van veertienduizend kilometer moet kunnen overbruggen. “Dit geeft ons de kans om voor het eerst rechtstreeks te vliegen tussen Australië en Europa.” Qantas heeft bij Boeing acht Dreamliners besteld. Zij vervangen de B747-400.

Als de lange vlucht er komt, is wel extra personeel aan boord nodig. Piloten mogen nu maximaal tien uur vliegen, waardoor er twee crews voor in de cockpit mee moeten. Ook zal er meer cabinepersoneel moeten worden ingezet. Volgens de Daily Mail loopt de route om de vlucht in negentien uur af te leggen waarschijnlijk over de Krim. Het luchtruim boven dit betwiste gebied is al meer dan een jaar gesloten.

Uitwijken

De krant schrijft ook dat de terugvlucht een probleem kan vormen als het toestel moet uitwijken; de dichtstbijzijnde luchthaven vanaf Perth is Adelaide. De afstand tussen deze twee luchthavens is ruim tweeduizend kilometer. Voor de heenvlucht geldt dit probleem niet; in Europa zijn voldoende vliegvelden waar de 787 kan landen.

Langste vlucht

Gisteren werd bekend dat Singapore Airlines bij Airbus een nieuwe versie van de A350-900 besteld heeft, de ultra long range. Daarmee wil de maatschappij weer non-stopverbindingen gaan aanbieden naar de Verenigde Staten.

De route Singapore-Newark was qua afstand de langste route; ruim vijftienduizend kilometer. De A340-500 die werd ingezet, deed er ongeveer 18,5 uur over. Hoewel de afstand tussen Perth en Londen kleiner is, een ruime veertienduizend kilometer, is de vliegtijd wel langer. De 787-9 moet de afstand in negentien uur gaan overbruggen.

Qantas heeft nu ook al het record van de langste vlucht in handen: de A380 legt de route tussen Sydney en Dallas (VS) dagelijks in ruim 15 uur af.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button