fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Cathay vliegt niet over Iran na waarschuwing

Cathay Pacific vliegt niet meer over Iran en de Kaspische Zee na een veiligheidswaarschuwing van EASA. Andere maatschappijen blijven voorlopig wel over het gebied vliegen.

EASA gaf vorige week een waarschuwing af vanwege het conflict rond Syrië. Rusland vuurt raketten af van de vloot in de Kaspische Zee. Die gaan over Iran naar Syrië. Cathay: “In view of the situation in the region Cathay Pacific suspended all flights over Iran and Caspian Sea since last Thursday until further notice.”

De maatschappij zegt waarschuwingen van EASA en ICAO te hebben ontvangen, maar voegt daaraan toe dat in die berichten geen specifieke aanwijzingen om te stoppen met vliegen in staan. EASA zegt: “missiles en route to Syria crossed airspace in Iran and Iraq below flight routes used by commercial transport aeroplanes.” Het bericht is uitgegeven om het onder de aandacht van maatschappijen te brengen. Cathay vliegt al langer niet over Irak, Afghanistan, Oekraïne en Syrië.

Vanwege de ligging van Hong Kong is het relatief makkelijk om deze landen heen te vliegen. Voor Midden-Oosten maatschappijen is het echter veel moeilijker. Ook andere maatschappijen waaronder KLM waren boven Iran te zien op woensdag. In een reactie verwijst KLM naar de verklaring die de maatschappij vrijdag al uitgaf. Boven Syrië en Irak wordt niet gevlogen, boven Iran alleen op grote hoogte.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button