fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM’s 787-9 maakt eerste testvlucht – Foto’s

De 787-9 voor KLM heeft gisteravond laat de eerste testvlucht gemaakt. Woodys Aeroimages heeft foto’s op Social Media gezet.

Rond 23:40 uur Nederlandse tijd steeg de PH-BHA op vanaf Paine Field Everett. De vlucht ging naar de Boeingfabriek Moses Lake in Washington. Vanaf daar keerde het toestel weer terug naar Everett.

Wanneer het toestel naar Schiphol wordt gevlogen is nog niet helemaal duidelijk. Oorspronkelijk zou dit op 15 oktober gebeuren, maar de productie liep vertraging op.

KLM zet de 787 op zondag 22 november voor het eerst in naar Bahrein. De tweede dreamliner voor KLM, de PH-BHC, is al in een vergevorderd stadium. Dit toestel moet nog dit jaar worden afgeleverd.

Voor vandaag is de eerste testvlucht van de tweede KLM Dreamliner gepland, de PH-BHC. Dit toestel is nog niet geschilderd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button