fbpx
IncidentenOnderwerpen

Nieuwe verdachten Lockerbie crash

Schotse en VS onderzoekers hebben twee nieuwe verdachten voor de Lockerbie aanslag geuidentificeerd, zo melden zij donderdag.

De aanslag op het Pan Am toestel kostte 27 jaar geleden 270 mensen het leven. De onderzoekers willen een team naar Libië sturen om verder onderzoek te doen en mensen te verhoren.

Pan Am vlucht 103 werd opgeblazen op 21 december 1998 boven het Schotse Lockerbie. Eén Libische man heeft er levenslange gevangenisstraf voor gekregen. Er zijn nu twee nieuwe verdachten in beeld. Er is niet meer informatie over de twee bekend gemaakt.

Het OM van Scotland zegt dat ze: “has today issued an International Letter of Request to the Libyan Attorney General in Tripoli which identifies the two Libyans as suspects in the bombing of flight Pan Am 103.” Het Schotse OM en de VS hebben Libië verzocht mee te werken met het onderzoek.

In 2003 heeft toenmalige leider Gaddafi erkent dat zijn land schuld heeft in de aanslag. De dictator zou echter niet zelf opdracht hebben gegeven tot de aanslag. De veroordeelde man is in 2012 overleden aan kanker en heeft altijd zijn schuld aangevochten.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button