fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air Malta op weg naar winst

Air Malta heeft de weg ingezet naar winst. Dit jaar was er nog een klein verlies, volgend jaar moet er winst zijn.

Air Malta heeft een financieel jaar dat loopt tot en met maart. In het jaar tot maart 2015 is er € 16 miljoen verlies gemaakt. In 2012 was dit nog € 78 miljoen. In dat jaar werd het herstructureringsplan in gang gezet. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen.

De voorspelling voor het huidige boekjaar is een bescheiden verlies van € 4 miljoen. Dit is ondanks het sluiten van de route naar Libië en slechte resultaten op de Russische routes. Beide tegenslagen kosten de maatschappij in totaal circa € 10 miljoen. Dor de goede opbrengsten in de zomer en een besparing van € 4 miljoen op het cateringcontract vielen de verliezen mee. Ook werd er een hotelketen verkocht wat voor eenmalige opbrengsten zorgde.

Air Malta denkt dat als er geen onvoorziene tegenslagen zijn de € 4 miljoen verlies te gaan halen. De maatschappij ziet een hoger marktaandeel ondanks meer concurrentie met veel extra capaciteit van en naar Malta. Sommige afdelingen van de maatschappij is de productiviteit tot 25% verhoogd.

Air Malta is ondanks de betere resultaten op zoek naar een partner. De maatschappij zegt nooit op eenzelfde niveau te kunnen onderhandelen als maatschappijen met honderden vliegtuigen. Het gaat dan om contracten voor brandstof, IT en onderhoud.

De maatschappij heeft een vloot van tien toestellen, vier A319’s en zes A320’s. Er wordt op 37 bestemmingen gevlogen. Air Malta werkt samen met Lufthansa en Swiss wat betrachtte frequent flyer programma. Het is geen lis van staralliance.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button