fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

EasyJet zoekt 1100 werknemers – vooral vrouwen

EasyJet gaat 1.140 nieuwe werknemers voor in de lucht aannemen. Daaronder zijn 310 piloten en 830 cabine crew leden. Het percentage vrouwelijke piloten moet bovendien omhoog. De maatschappij heeft een nieuw trainingscentrum geopend om de toename aan te kunnen.

Nieuw trainingscentrum

EasyJet heeft voor £ 2,7 miljoen (ruim € 3,5 miljoen) nieuwe trainingsfaciliteiten geopend. The Academy zoals easyJet het noemt, bevindt zich in het Concord house op Gatwick. Er zijn ondermeer een cabine simulator, noodglijbanen en klaslokalen te vinden. Er zullen piloten en flight attendants worden getraind die in onder andere Nederland, Frankrijk, Duitsland en natuurlijk Engeland gestationeerd zijn.

Personeel

Komend jaar zal easyJet vanwege de vloot groei en natuurlijk verloop 310 piloten en 830 flight attendants aannemen. Deze worden gestationeerd op de bases in het Verenigd Koninkrijk. De meeste training zal door easyJet zelf worden verzorgd.

Jaarlijks ontvangen 6.000 mensen hun recurrent training. Daarvan zal 60% gebeuren in het nieuwe centrum. De rest ontvangt de training op Luton. Er worden dit jaar 140 co-piloten gepromoveerd naar captain.

Vrouwen

EasyJet wil het aantal nieuwe vrouwelijke piloten verdubbelen de komende twee jaar. Het is de eerste fase van een grote programma om het aantal vrouwelijke piloten te vergroten. Nu zijn er van de 2.500 piloten 5% vrouw. Net zoveel als het gemiddelde in de industrie. Van de nieuwe piloten bij easyJet is 6% vrouw, dat moet naar 12%. EasyJet heeft de volgend plannen:

  • De mogelijkheden piloot te worden bij vrouwen onder de aandacht brengen, bijvoorbeeld op scholen.
  • Partnerschappen aangaan met organisaties die zich inzetten om meer meisjes in beta-opleidingen te krijgen.
  • Recruters gaan op zoek naar meer vrouwen
  • Tien opleidingsplekken voor vrouwen met leningsgaranties van easyJet
  • EasyJet gaat huidige vrouwelijke piloten meer ondersteuning bieden zodat ze langer bij het bedrijf blijven vliegen en later ook mogelijkheden krijgen in het management
  • Een mentorprogramma
  • Garanties voor A320 type rating-leningen
  • Vrouwelijke captains krijgen trainingen om hen te ondersteunen in leiderschapsrollen

Pauline Vahey, voorzitter van de British Women Pilots Association zegt over de plannen: “The British Women Pilots’ Association (BWPA) is delighted to partner with easyJet in this ground-breaking initiative. It aligns perfectly with the first aim of the BWPA to actively promote and encourage women into flying careers in the aviation industry. This initiative demonstrates that easyJet is a pioneer in the industry, not unlike the early women pioneers in aviation who founded the BWPA sixty years ago this year.”

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button