IncidentenNieuwsOnderwerp

Nog een A320 verliest motordeur

Een Tigerair A320 verloor een motortoegangsdeur zaterdag na take-off van Singapore Changi Airport.

De A320 met registratie 9V-TRH was net onderweg van Singapore naar Chennai (India) voor vlucht TR-2638 toen passagiers de beschermkap afgerukt zagen worden. Het toestel met 183 mensen aan boord was zojuist vertrokken van baan 02C toen de passagiers de cabin crew inlichtten. Deze liet het vervolgens de flight crew weten. De piloten besloten direct de klim te stoppen op 10.000 voet.

Aan de toren werd gemeld dat ze terug zouden keren en dat beide motoren nog functioneerden. Na 10 minuten in de holding op 4000 voet gezeten te hebben om checklists door te nemen werd de landing ingezet. Tijdens de approach kwam een unsafe gear melding. Hierop werd een doorstart gemaakt en mayday uitgeroepen.

Tweede poging

105 minuten na de eerste landingspoging vloog het toestel zeer laag over het vliegveld zodat mensen op de grond konden kijken of het landingsgestel correct uitgeklapt was. Dit was het geval. Daarna lijnden de piloten weer op voor baan 02C om de landing definitief in te zetten. Deze verliep zonder problemen.

De maatschappij meldt dat er technische problemen waren en dat er een onderzoek gestart is. De passagiers kwamen met een vervangende A320 en ruim 5 uur later aan op Channai.

Vergelijkbaar incident

Eerder deze week had een A319 van Sky Airlines op het vliegveld van Santiago (Chili) eenzelfde incident met de motorkap. Van het losraken tijdens take-off heeft een passagier een filmpje gemaakt.

Foto’s

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button