MilitairNieuwsOnderwerp

Air Force One wordt bestand tegen nucleaire raketten

De nieuwe Air Force One krijgt de mogelijkheid om raketten af te weren en moet bestand zijn tegen nucleaire straling. Volgens de New York Times wil Boeing volgende maand de definitieve deal met de Air Force sluiten.

De twee Air Force One vliegtuigen worden al sinds 1991 gebruikt en zijn aan vervanging toe. Deze toestellen zijn gebouwd op basis van een B747-200. Dat toestel is al jaren niet meer in productie.  De laatste upgrade van de toestellen was in 2001, vlak na de aanslagen op 11 september. Doordat onderdelen voor de 747-200 lastig te krijgen zijn, moet de Air Force veel onderdelen zelf maken.

Aanpassingen
De 747-8 die als basis gebruikt wordt voor het nieuwe toestel, moet flink worden aangepast. Het toestel wordt verlengd en verzwaard. Daarnaast moeten de jumbo’s bestand zijn tegen nucleaire aanvallen en is bijna zeker dat ze raketaanvallen af kunnen slaan. Ook kan het toestel in de lucht bijgetankt worden. Uiteraard moet ook het interieur worden aangepast. De 747 moet een volwaardig vliegend kantoor worden voor de president en zijn gevolgd.

2023
De New York Times schrijft dat het tot 2023 kan duren voor de nieuwe vliegtuigen operationeel zijn. De kosten voor het project zijn hoog; de Air Force boekt voor de vervanging alleen dit jaar al 102 miljoen dollar in. De komende vijf jaar moet daar nog drie miljard dollar bij komen. Eventuele extra kosten zijn niet meegenomen.

Zittend president Obama liet al optekenen dat hij het vliegtuig het meest zal gaan missen. “Straks moet ik m’n schoenen weer uitdoen bij de security”, voegde hij daaraan toe.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close