fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpen

Eigenaar S7 neemt belang in Transaero

De eigenaar van de Russische maatschappij S7 neemt een meerderheidsbelang in Transaero. Hiermee lijkt de maatschappij weer gered van de ondergang. Dit meldt Aero Telegraph.

Begin oktober werd Transaero nog failliet verklaard. Vladislav Filew, eigenaar van S7, wil met de koop van de aandelen voorkomen dat Aeroflot een te groot monopolie krijgt. Hij ondertekende gisteren een intentieverklaring om 51 procent van de aandelen over te nemen. Grootaandeelhouder Alexander Pleschakow bevestigde dit tegenover tv-zender RBK. Hoeveel Filew betaalt voor het belang is niet duidelijk.

Aeroflot
Transaero verkeert al lange tijd in grote financiële problemen. Er waren gesprekken met Aeroflot over een overname, maar die liepen uiteindelijk op niets uit.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button