AirlinesOnderwerp

WestJets eerste wide-body de lucht in

WestJets eerste Boeing 767-300 extended-range toestel heeft donderdagochtend vanaf Toronto Pearson International Airport zijn inaugurele vlucht gemaakt. WestJet vlucht 655 kwam iets meer dan twee uur later aan op Calgary International Airport.

Volgens WestJet executive vice-president Bob Cummings luidt deze vlucht een nieuwe periode voor WestJet in. In de komende maanden zullen er nog drie 767s geleverd worden, en de maatschappij kijkt ernaar uit het leven van hun gasten te verrijken door hen nieuwe bestemmingen in Europa en elders aan te bieden, aldus Cummings.

WestJets 767s bieden ruimte aan 262 passagiers en hebben een bereik van zo’n elf uur. De toestellen zullen een Plus cabin hebben met 24 premium plaatsen in een twee-bij-twee configuratie, warme maaltijden en alle overige extra’s die geassocieerd worden met Plus. De economy cabin telt 238 stoelen in een twee-drie-twee configuratie. Tegen de lente zullen alle vier de 767s zijn uitgerust met WestJet Connect, het nieuwe inflight entertainment and wireless connectivity systeem.

Vanaf juni 2016 zal WestJet vanaf de zes Canadese steden Vancouver, Edmonton, Calgary, Winnipeg, Toronto en St. John’s naar Londen (Gatwick) vliegen. Met uitzondering van die vanaf St. John’s, zullen alle vluchten naar Londen worden uitgevoerd met WestJets vloot van 767-300 extended-range toestellen.

Tags

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen