fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Kenya: einde 777 en kan weer 787 afnemen

Kenya Airways heeft de laatste B777 vlucht gepland.

Het gaat om een B777-300ER die drie keer per week de route Nairobi – Hanoi – Guangzhou vloog. Op de route keert de B787-8 terug. Kenya verkoopt alle B777’s om geld op te halen. De maatschappij heeft te kampen met teruglopende vervoerscijfers en kan zodoende de hoge schulden niet betalen.

De B777-200’s staan al te koop en nu volgen dus de -300’s. De laatste vlucht komt op 1 november om 06:10 uur aan in Nairobi meldt airlineroute.

B787

Vanuit de Boeing fabriek wordt gemeld dat een B787 bestemd voor Kenya uit de opslag wordt gehaald. Twee nieuwe leningen zorgen ervoor dat Kenya Airways twee nieuwe B787’s in ontvangst kan nemen. De B787’s staan in de opslag bij Boeing in Everett, Washington. De toestel waren eerder dit jaar al gereed, maar omdat Kenya niet kon betalen zijn ze naar de opslag in Everett overgevlogen. Nu lijkt het erop dat de eerste gaat worden afgeleverd.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button