fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Israël legt beslag op Russische 737

Een Boeing 737 van de Russische maatschappij Yakutia Airlines wordt sinds zaterdag in Israël aan de grond gehouden. Er is beslag gelegd op het toestel omdat de maatschappij teveel schulden heeft. Dit meldt het Russische persbureau TASS.

“Het toestel staat in Israël omdat we schulden hebben”, bevestigde directeur Olga Fedorova tegen het persbureau. De 737-800 kwam vanuit Krasnodar in het zuiden van Rusland. De terugvlucht werd 28 uur uitgesteld omdat vanuit Moskou een vervangend toestel moest komen. Zondagavond  konden de passagiers alsnog vertrekken. De Boeing waarop beslag gelegd is, staat nog op de luchthaven van Tel Aviv.

Yakutia heeft grote schulden, schrijft TASS. De Russische regering heeft de maatschappij 1,3 miljard roebel (18 miljoen euro) geleend om de schulden af te betalen.

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button