AirlinesNieuwsOnderwerp

Low-costdochter Aeroflot gaat internationaal vliegen

Pobeda, de low-cost dochtermaatschappij van Aeroflot, mag internationaal gaan vliegen. Dit meldt ATW Online.

De maatschappij begint met vijf routes vanuit Moskou naar Minsk, Dresden, Keulen, Bratislava en Chambery. De vlucht naar Minsk wordt twee keer per dag aangeboden, die naar Dresden en Keulen dagelijks. Naar Bratislava wordt straks tien keer per week gevlogen. Het Franse Chambery krijgt tussen 12 december en 26 maart 2016 zeventien keer bezoek van de maatschappij.

Aangepaste regels
Om de maatschappij internationaal te laten opereren, moesten in Rusland eerst de luchtvaartregels worden aangepast. Die schreven voor dat een maatschappij eerst twee jaar binnenlandse vluchten moet uitvoeren. Pas na die periode kan een aanvraag worden ingediend voor internationale vluchten.

Pobeda bestaat op 1 december een jaar en zou dus nog niet in aanmerking komen voor internationale routes. In de nieuwe regels is de eis van twee jaar echter geschrapt. Het is nu voldoende als de moedermaatschappij twee jaar binnenlandse vluchten aanbiedt.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol en komt er graag. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button