fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Westjet verwijdert tv-schermpjes uit vliegtuigen

Luchtvaartmaatschappij Westjet uit Canada gaat volgend jaar de televisieschermen achterop de stoelen verwijderen. In plaats van de persoonlijke televisieschermen gaat de low-cost airline het entertainmentprogramma streamen naar de smartphones of tablets van passagiers.

De verandering wordt doorgevoerd in  de nieuwe 767’s, die vanaf Londen Gatwick naar trans-atlantische bestemmingen vliegen. Zonder de tv-schermen moet het toestel zevenhonderd lichter zijn, waardoor de luchtvaartmaatschappij geld bespaart op brandstofkosten.

De mobiele apparaten van de passagiers moeten de tv-schermen vervangen. Via een Wi-Fi netwerk worden de films en tv programma’s verzonden naar de smartphone of tablet. Om het streamen daadwerkelijk te realiseren gaat Westjet eerst een snellere Wi-Fi netwerk aanbieden. Daarnaast zullen er ook oplaadpunten voor smartphones komen.

Richard Bartrem, vice-president van Westjet, vertelt aan The Times:  “Meer dan tachtig procent van onze passagiers heeft een smartphone of tablet. Met het nieuwe systeem bieden we betere service, voor lage prijzen.” De passagiers krijgen de keuze uit meer dan 450 films en tv programma’s. Het in-flightentertainment programma blijft gratis, wel moeten de passagiers die hier gebruik van willen maken, eerst een applicatie downloaden.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button