fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Prijsvechter IndiGo naar de beurs

De Indiase prijsvechter IndiGo gaat naar de beurs. Gisteren zijn de eerste aandelen uitgegeven.

De beursgang moet later deze week plaatsvinden. IndiGo hoopt met de uitgifte van aandelen ongeveer 452 miljoen euro op te halen. Dat geld wil de maatschappij investeren in nieuwe routes om verder te groeien. Eén aandeel kost ongeveer tien euro.

De low-cost carrier is de grootste maatschappij van India en plaatste in augustus een order voor 250 A320neo’s. De vloot bestaat op dit moment uit 97 Airbus A320-200’s.

Goed teken
Sanjiv Kapoor, de CEO van concurrent SpiceJet ziet de beursgang van IndiGo als een positief teken. “Het is goed voor de industrie, het zet de spotlights op het potentieel van deze markt”, zei hij tegen Bloomberg.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button