fbpx
AirlinesOnderwerpen

“Saudia denkt na over aanschaf A380”

Saudia kijkt naar de A380 om de vloot uit te breiden. Dit melden diverse media.

De maatschappij gaat negentien toestellen uitfaseren; vier 747’s en vijftien Embraer 170’s. Dat gebeurt volgens Aero Telegraph omdat de toestellen te oud worden en de vloot geharmoniseerd moet worden. Er komen nieuwe vliegtuigen voor terug. In 2020 wil de maatschappij een vloot van tweehonderd toestellen hebben, op dit moment zijn dat er 124.  Volgens Bloomberg kijkt Saudia onder andere naar de A380 om de B747 te vervangen.

De A380 zou met name interessant zijn tijdens de jaarlijkse bedevaart naar Mekka. Duizenden pelgrims moeten dan naar de stad vervoerd worden en worden daarna weer in Jeddah opgehaald. Airbus prees de A380 eerder al aan als ideaal toestel voor dit doel. Ook de 777 en 777X zouden de interesse van Saudia hebben.

A380

Door het faillissement van Transaero zijn er vier A380’s zo goed als beschikbaar. De Russische carrier bestelde de toestellen bij Airbus, maar zag uiteindelijk van afname af. De productiefase was toen al bijna klaar.

 

 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button