AirlinesNieuwsOnderwerp

Delta stopt met vluchten naar Dubai om golfmaatschappijen

Delta staakt de vluchten tussen Atlanta en Dubai. De concurrentie van de drie grote Golfmaatschappijen is de reden voor het besluit. Dit laat de maatschappij in een verklaring weten.

De laatste vlucht vindt plaats op 11 februari 2016. “De 777’s die worden ingezet, worden verplaatst naar routes waar sprake is van een level playing field”, staat in de verklaring. De route Atlanta-Dubai wordt ‘verstoord’ door de Golfmaatschappijen. Emirates, Etihad en Qatar zouden worden gesubsidieerd door de regering, is het standpunt van Delta, American en United.

Tussen 2008 en 2014 zijn er volgens Delta elfduizend stoelen bijgekomen op routes tussen de VS en de Golfstaten. Het merendeel van deze stoelen is toegevoegd door de Golfmaatschappijen, stelt de maatschappij. Zelf vliegt Delta vier keer per week met een 777 heen en weer naar Dubai. Naar Doha en Abu Dhabi wordt niet gevlogen.

“Ondanks de toename in reizigers op de vluchten, blijft het aantal reizigers dat in de Golfregio woont of wiens reis daar eindigt, nagenoeg gelijk”, aldus Delta. De meeste reizigers die vanuit Atlanta het vliegtuig pakken naar de Golfregio stappen daar weer over op een andere vlucht.

Staatssteun
De Amerikaanse maatschappijen, ook wel de big 3, verwijten de drie golfcarriers dat ze ruim 42 miljard dollar aan onterechte staatssteun hebben ontvangen. De Perzische maatschappijen stellen op hun beurt weer dat de Amerikanen ook staatssteun krijgen doordat zij een zogeheten ‘chapter eleven’ status kunnen aanvragen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/