fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Nieuwe staking dreigt bij Lufthansa

De vakbond van cabinepersoneel zegt dat het CAO-overleg niks heeft opgeleverd. Nieuwe stakingen bij de Duitse maatschappij dreigen.

De vakbond had Lufthansa tot 1 november gegeven om met een beter aanbod te komen in de gesprekken over het loon, pensioenplan en werkomstandigheden. Voorzitter van de bond zegt tegen Reuters dat ondanks goede gesprekken in het weekend Lufthansa het vorige, mondelinge, aanbod niet wilde bevestigen. “Stakingen zijn nu mogelijk.” De bond vertegenwoordigt 19.000 werknemers.

Lufthansa probeert kosten te reduceren om de concurrentie aan te kunnen. Ook met de piloten is nog geen overeenkomst gesloten. Deze laatste groep heeft de afgelopen anderhalf jaar twaalf keer gestaakt, vooralsnog zonder resultaat.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button