AirlinesNieuwsOnderwerp

Nieuwe staking dreigt bij Lufthansa

De vakbond van cabinepersoneel zegt dat het CAO-overleg niks heeft opgeleverd. Nieuwe stakingen bij de Duitse maatschappij dreigen.

De vakbond had Lufthansa tot 1 november gegeven om met een beter aanbod te komen in de gesprekken over het loon, pensioenplan en werkomstandigheden. Voorzitter van de bond zegt tegen Reuters dat ondanks goede gesprekken in het weekend Lufthansa het vorige, mondelinge, aanbod niet wilde bevestigen. “Stakingen zijn nu mogelijk.” De bond vertegenwoordigt 19.000 werknemers.

Lufthansa probeert kosten te reduceren om de concurrentie aan te kunnen. Ook met de piloten is nog geen overeenkomst gesloten. Deze laatste groep heeft de afgelopen anderhalf jaar twaalf keer gestaakt, vooralsnog zonder resultaat.

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close