Iedereen heeft wel een mening over vliegtuigvoedsel, en meestal is die niet al te positief. United Airlines heeft daarom aangekondigd binnenkort op sommige vluchten maaltijden van restaurant kwaliteit te gaan serveren in de premium cabins, zoals geroosterde eend en biefstuk. Om na te gaan wat het maatschappijen zoal kost om hun passagiers van eten te voorzien heeft Road Warrior Voices op basis van Conde Nast Traveler het een en ander op een rijtje gezet.
Per persoon, of per maaltijd, besteden onderstaande maatschappijen het volgende:
- American Airlines, $6,43
- United Airlines, $6,03
- Delta Airlines, $5,36
- Virgin America, $3,73
- JetBlue, $1,39
Het gemiddelde van de tien grootste Amerikaanse maatschappijen komt op $3,61 per passagier. Dit bedrag zou extra laag uitvallen omdat drie van die tien maatschappijen (Spirit, Southwest en Allegiant) helemaal niks serveren aan boord.
Volgens de statistieken van de Department of Transportation gaven American en United in 2001 nog gemiddeld $8,- per passagier uit, en zijn de uitgaven aan vliegtuigvoedsel sindsdien met 25% gedaald. In 2007 werd er met gemiddeld $3,30 per persoon het minst gespendeerd aan eten voor de passagiers.