IndustrieNieuwsOnderwerp

Facebookdrone moet in 2016 vliegen

Facebook wil met drones internet naar afgelegen gebieden brengen. Een prototype begin volgend jaar in de lucht zijn voor testvluchten. Dit meldt nu.nl.

Het onbemande vliegtuig heeft de naam Aquila gekregen en is gebouwd in Groot Britannië. Het heeft een spanwijdte van 42 meter, acht meter meer dan een Boeing 737. Het toestel is gemaakt om op hoogte van 60.000 tot 90.000 voet (18 tot 27 km) te vliegen om geen last te hebben van weersinvloeden. De drone kan daar 90 dagen blijven. Het apparaat werkt volledig op zonne-energie en weegt 400 kg. Om gewicht te besparen is de drone van carbonfiber gemaakt.

De communicatie met de drones moet via laserstralen gaan verlopen. Of de systemen uiteindelijk overal kunnen worden ingezet, moet na de testvluchten blijken. Oorspronkelijk zouden die vluhcten nog dit jaar plaatsvinden, maar omdat het eerst verscheept moet worden naar de VS, is dat uitgesteld. In de VS wordt het gevaarte getest op een onbekende locatie.

Google
Google wil met luchtballonnen ook het internet toegankelijk maken op moeilijk bereikbare plaatsen. Volgens Kevin Schroepfer, technisch directeur van Facebook is de methode van Google niet effectief genoeg omdat de ballonnen afhankelijk zijn van luchtstromingen. Een drone kan alle kanten op.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/