fbpx
BestellingenMilitairNieuwsOnderwerpen

Lockheed krijgt 5 miljard dollar voor 55 extra F-35’s

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed Martin krijgt 5,3 miljard dollar om 55 extra F-35’s te produceren. Dit meldt Defensenews.com.

Het merendeel van de order bestaat uit F35A’s, 41 in totaal. De Air Force neemt 26 exemplaren af, Noorwegen koopt er zes, Japan neemt er twee af. Israël koopt zeven toestellen, vermoedelijk de F35I, een speciale versie van de F35A, gevuld met Israëlische systemen.

Daarnaast worden twaalf F-35B’s geproduceerd. Dit is de short takeoff and vertical landing (STOVL) variant van de F35. Zes toestellen gaan naar de marine van de VS, zes naar die van het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast bestelt de Amerikaanse marine nog twee F-35C’s, deze toestellen worden op vliegdekschepen ingezet.

Volgens het Pentagon moeten de toestellen in december 2017 afgeleverd zijn. De productie vindt deels in Japan en het Verenigd Koninkrijk plaats.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button