fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Passagiers KLM gestrand door aswolk Lombok

Door een aswolk bij het Indonesische eiland Lombok zijn bijna vluchten naar Lombok en Bali geannuleerd. Een groep passagiers van KLM is gestrand in Singapore. Dit melden diverse media.

De vulkaan Rinjani op  Lombok spuwt al een aantal dagen as. Volgens de Australische nieuwszender ABC is de aswolk een kilometer hoog en drijft die vanaf Lombok richting Bali. De situatie is voor luchtvaartmaatschappijen te gevaarlijk om nog naar de luchthaven van Denpasar op Bali te vliegen. Virgin Australia annuleerde gisteren alle vluchten naar het eiland, dat een populaire vakantiebestemming is voor Australiërs. De Australische low-cost carrier Jetstar Airways schrapt vandaag enkele vluchten naar Bali.

De luchthavenmanager van Denpasar, Trikora Harjo, laat aan persbureau AFP weten dat hij nog niet weet hoe de situatie zich ontwikkelt. “Als er een kans is dat we open kunnen, doen we dat. Anders niet.” Vulkanologen verwachten niet dat de situatie snel verbetert. “Dit gebeurt niet zomaar een paar weken”, stelt een vulkanoloog die de vulkanen in het gebied al twintig jaar bestudeert, tegenover ABC. In 2009 spuwde de vulkaan anderhalf jaar lang ad.

KLM
KLM vlucht 835, van Amsterdam naar Denpasar is in Singapore gestrand door de aswolk. Tegenover RTL Nieuws zei KLM gisterenavond nog niet te weten of de vlucht vandaag het laatste stukje van de reis af kan maken. De passagiers zijn opgevangen in hotels.

Juni
Het is niet de eerste keer dat Bali getroffen wordt door een aswolk. In juni werd het vliegverkeer naar het eiland dagenlang ontregeld door een uitbarsting van de vulkaan Mount Rang op het eiland.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button