fbpx
MilitairNieuwsOnderwerpen

Budget voor Amerikaanse LRS-B mogelijk verder omlaag

>Het budget voor de Long Range Strike-Bomber (LRS-B) moet mogelijk verder omlaag. Dit meldt Flightglobal. Het huis van Afgevaardigden kan vandaag over het voorstel stemmen.

De defensiecommissie van het Amerikaanse Congres adviseert om 230 miljoen dollar van het budget af te halen omdat de keuze voor een bouwer vertraging opliep. Pas vorige week maakte de Air Force een keuze voor Northrop Grumman. De keuze had al voor de zomer gemaakt moeten worden, maar er was meer tijd nodig.

Het totale budget voor de LRS-B is voor volgend jaar waarschijnlijk slechts 556 miljoen dollar. Het Pentagon vroeg in februari nog 1,25 miljard dollar aan. Van dat bedrag is al 460 miljoen dollar afgehaald, omdat het toch niet uitgegeven zal worden. De vertraging lijkt het programma nog eens 230 miljoen dollar te kosten.

De defensiecommissies van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat presenteerden eerder deze week een plan om vijf miljard dollar te besparen.

Extra geld
Naast de besparingen is er wel geld voor MQ-9 drones, hier wordt tachtig miljoen dollar extra aan uitgegeven. Ook blijft er 979 miljoen over om 12 F18’s te kopen en 846 miljoen dollar om zes extra F-35B’s aan te schaffen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button