fbpx
Onderwerpen

Veel luchtvaart op Onderwijsbeurs Zwolle

Op de Onderwijsbeurs Noordoost, die vandaag nog gehouden wordt in de IJsselhallen in Zwolle, zijn veel luchtvaartopleidingen aanwezig. Opleidingen voor stewardess, vliegtuigtechnicus en verkeersvlieger proberen allemaal de aandacht te trekken van de middelbare scholieren. Defensie was zelfs aanwezig met een F16 en een simulator. Bij de aanwezige vliegscholen is het opvallend is dat er twee gevestigd zijn in het buitenland: Bartolini Air in Polen en G Air Training Centre in Portugal. Verder zijn KLM Flight Academy  (Eelde) en AIS Flight Academy (Lelystad) op de beurs present.

Glass cockpit
De Poolse vliegschool Bartolini Air heeft als standplaats het vliegveld van Lodz Lublinek op 130 kilometer van Warschau. De moderne vloot bestaat uit Tecnam P2002 en P2006T trainingsvliegtuigen en een Piper Seneca, die allemaal zijn uitgerust met electronic flight instrument system (EFIS) avionics (glass cockpit) . Verder wordt nauw samengewerkt met de Bristol Groundschool. De vliegschool leidt jaarlijks zo’n 200 studenten op, van wie 20% uit Nederland afkomstig is. In totaal hebben leerlingen van 46 verschillende nationaliteiten de weg naar de Poolse vliegschool gevonden. Bartolini Air noemt als unique selling point de prijs van de vliegopleiding. Deze is beduidend lager dan die in Nederland.

Mooi vliegweer
Het G Air Training Centre is gehuisvest op het Aerodromo de Ponte de Sor, zo’n 130 kilometer ten noordoosten van Lissabon. G Air biedt drie verschillende vliegopleidingen aan voor verkeersvlieger, beroepsvlieger en privévlieger. Daarnaast is het mogelijk om een vlieginstructeur licentie te behalen.

Groot pluspunt is het klimaat in het binnenland van Portugal. Zo’n 300 dagen per jaar mooi vliegweer is geen uitzondering. De Portugese vliegschool is voor de eerste keer aanwezig op de onderwijsbeurs in Zwolle en heeft een vloot van Cessna, Beechcraft Duchess en Piper Seneca toestellen. Nederlandse jongeren, die interesse hebben in een vliegopleiding in Portugal, worden uitgenodigd om in maart 2016 zelf een kijkje te komen nemen op de open dag. De vliegschool biedt een tweedaagse all-inclusive reis aan vanaf Amsterdam inclusief rondvlucht in Portugal.

Onderwijsbeurs
De onderwijsbeurs in Zwolle geeft in één oogopslag voorlichting over de studiemogelijkheden op mbo, hbo, wo niveau en aanverwante aspecten. Daarnaast zijn er ook speciale themapleinen te vinden. Met ruim 11.000 bezoekers was de beurs in Zwolle vorig jaar de grootste studiebeurs van noordoost Nederland. De beurs is vandaag nog te bezoeken tussen 14.00 uur en 21.00 uur.. Kijk voor meer informatie op www.onderwijsbeurs.nl.

(c) Remco de Wit
(c) Remco de Wit

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button